O nas

Jesteśmy niszową, rzemieślniczą palarnią kaw Speciality
Co to oznacza w praktyce? Otóż nasze kawy powstają wyłącznie z Arabik o najwyższej punktacji, uzyskujących od 80 do 100 punktów według międzynarodowej skali SCAA. Dbamy o pełną historię pochodzenia ziaren i sprowadzamy tylko te z ostatnich zbiorów, dzięki czemu dostępne u nas kawy zawsze są wyjątkowo świeże.

Ziarna wypalamy tradycyjnymi metodami, by zachować ich naturalny profil smakowy, a każdy rodzaj kawy wypalany jest oddzielnie, co pozwala na wydobycie z ziarenek ich indywidualnego smaku oraz prawdziwego bogactwa aromatów. 

Czym wyróżniamy się na tle innych palarni kawy?
Wszystko robimy samodzielnie. Własnoręcznie dobieramy zielone ziarna, palimy je w bębnowym piecu, a następnie wypalone ziarenka sortujemy i pakujemy, aby proces produkcji przebiegał wzorowo na każdym etapie.

Współpracujemy z kawiarniami i restauracjami, które oferują najwyższą jakość swoich produktów. Nasza kawa trafia wyłącznie do miejsc, w których smak i jakość kawy są najważniejsze, a dostarczamy ją maksymalnie do dwóch miesięcy od momentu wypalenia.